Ticker

6/recent/ticker-posts

Chillout

Παθητικότητα ή ενεργή συμμετοχή.

 

Παθητικότητα ή ενεργή συμμετοχή.

«Από τη μια άκρη του δαχτύλου μου ρέει ένα ποτάμι»

Γιάννης Ρίτσος  «Υποθήκη»

Αν όχι τώρα, πότε;

Αν όχι εμείς, ποιοι;

Δύο ερωτήματα τα οποία απευθύνω προς όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Ότι ο Δήμος Ωρωπού είναι ένα τερατούργημα, μη λειτουργικό το οποίο εξαναγκάζει τους πολίτες του σε μια ασυνείδητη ένταξη, η οποία χαρακτηρίζεται όχι από ιστορικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς δεσμούς.

Χρειάζεται οι πολίτες να δραστηριοποιηθούν άμεσα και να απαιτήσουν την δημιουργία ενός νέου Δήμου.

Η παρέμβαση αυτή είναι ουσιαστική και η δημιουργία ενός θεσμού, ο οποίος θα εκπορεύεται από τους πολίτες είναι σημαντικό.

Η άβουλη αποδοχή και συμβιβαστική συνέχιση ενός θεσμικού πλαισίου το οποίο είναι προϊόν μια ατυχούς συγκυρίας, μιας κίνησης με παρωπίδες, μιας μικροπολιτικής και μιας απαίδευτης αποδοχής χρειάζεται να αλλάξει  εδώ και τώρα.

Η πολιτική παθητικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι προτάσεις και η συμμετοχή των πολιτών χρειάζεται να ακούγονται από την εξουσία και υλοποιούνται άμεσα προς το καλό όλων.

Χρειάζεται οι άνθρωποι να ζουν σε συνθήκες οι οποίες δημιουργούν ευτυχία και ευημερία. Η εξουσία χρειάζεται να διευκολύνει τους πολίτες, να συμμερίζεται τις ανάγκες και να δημιουργεί συνθήκες για περισσότερη παιδεία, περισσότερη ευημερία και περισσότερη απλότητα στη σχέση πολίτη κράτους , όποια βαθμίδα και να είναι αυτή του κράτους , όποιος και αν είναι ο πολίτης.

Εγένετο  ο Καλλικράτης . Ποιο το όφελος; Η απαξίωση των κοινοτήτων  τι ωφέλησε; Με ποιο υπόβαθρο ο κάθε γίγαντας δήμος μπορεί να επιτελέσει ένα έργο που να καθιστά τον πολίτη ικανοποιημένο;

Η πολιτεία δεν αξιολόγησε το όλο εγχείρημα, δεν συνέταξε ένα  ισοζύγιο ωφελειών αλλά και ζημιών  από όλη αυτή την κατάσταση.

Η πολιτεία το οφείλει τώρα στους κατοίκους. Να αξιολογήσει σε βάθος τις συνέπειες και να πράξει αναλόγως.

ΟΙ πολίτες χρειάζεται να συμμετάσχουν στην κίνηση για τη δημιουργία ενός νέου Δήμου, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να διατυμπανίσουν τις δυσκολίες τους, να μιλήσουν ελεύθερα για την ταυτότητά τους και τους δεσμούς τους.

Το κείμενο γράφτηκε και από το CDακουγόταν «Μαθήματα δικτατορίας άνευ διδασκάλου» του Γιώργου Μαρίνου.

Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

Πρόεδρος Τ.Σ Κοινότητας Αφιδνών

Αφίδνες 17 Μαρ.2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια