Ticker

6/recent/ticker-posts

Chillout

Χωρίς rapid test τα προσφυγόπουλα, από τη δομή της Μαλακάσας,

Χωρίς rapid test τα προσφυγόπουλα, από τη δομή της Μαλακάσας, στα σχολεία του δήμου Ωρωπού;  

Χωρίς rapid test τα προσφυγόπουλα, από τη δομή της Μαλακάσας, στα σχολεία του δήμου Ωρωπού;

Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 10:58 | Δήμος Ωρωπού

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όμως στο δήμο Ωρωπού έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, με την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς.

 Το πρόβλημα αυτό είναι, η ένταξη πάνω από 350 προσφυγόπουλων στις σχολικές αίθουσες του δήμου.

 Τα προσφυγόπουλα από τη Μαλακάσα θα ενταχθούν στις σχολικές τάξεις με τους γονείς,να αντιδρούν,  γιατί πιστεύουν και δίκαια ότι στην δομή δεν τηρούνται, οι κανόνες υγιεινής.  .

Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα κριτήρια που προβλέπονται για την  εκπαίδευση και δεν έχει ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εμβολιασμού των παιδιών,αλλά και κυρίως υγιεινής και καθαριότητας, καθόσον όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών των προσφύγων και την απουσία του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την κατάθεση βιβλιαρίου υγείας, όπως απαιτείται από ελληνόπουλα  στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς». 

«Οι επικίνδυνες και οι μεταδοτικές ασθένειες, όπως ηπατίτιδα και ελονοσία θερίζουν, τα κέντρα φιλοξενίας αποτελούν υγειονομική βόμβα», όπως τονίζουν πολλοί γονείς στις διαμαρτυρίες τους.

Και αν τελικά όλα αυτά ξεπεραστούν, υπάρχει ένα θέμα στο οποίο φαίνεται  ότι δύσκολα θα δοθεί λύση.

Οι γονείς πιστεύουν ότι τα προσφυγόπουλα θα πάνε χωρίς Rapid test στις σχολικές τάξεις, γιατί   αποκλείεται να προμηθευτούν τα τεστ από τα φαρμακεία, όπως λένε, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά, ίσως να είναι φορείς του κορονοιου και έτσι να υπάρξει διασπορά, στα σχολεία του δήμου Ωρωπού.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Νίκος Λούπης, έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους γονείς και προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Συζητείται με την συντονίστρια, το ενδεχόμενο να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Κυριακή το απόγευμα στη δομή της Μαλακάσας ώστε να κάνει Rapid test σε όσα παιδιά θα πάνε στο σχολείο τη Δευτέρα.

Εάν όμως τελικά δεν γίνει αυτό τι θα πράξει ο δήμος Ωρωπού; Θα αφήσει στο έλεος του κορωνοιου, τα παιδιά των δημοτών; 

Τις υπόλοιπες ημέρες που θα πρέπει να γίνονται επαναληπτικά τεστ, πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό αφού δεν θα πηγαίνει συνέχεια ο  ΕΟΔΥ;

Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένος ο δήμαρχος Ωρωπού κύριος Γιώργος Γιασημάκης να φροντίσει για την ασφάλεια των παιδιών των δημοτών του.

Εμείς εδώ θα είμαστε θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις κι ας ευχηθούμε ότι η δημοτική αρχή να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, για να είναι όλα εντάξει τη Δευτέρα με το άνοιγμα των σχολικών τάξεων.

https://atticatoday.gr 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια