Ticker

6/recent/ticker-posts

Chillout

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

 
                ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ




 
ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Όπως κάθε χρόνο και έτσι και εφέτος κάθε γωνιά του Δήμου Ωρωπού οι πολίτες εκφράζουν τα συναισθήματα τους με αποκριάτικες εκδηλώσεις τιμώντας τα ήθη και έθιμα, την παράδοση αλλά και την έναρξη της Σαρακοστής την Καθαρή Δευτέρα που σηματοδοτεί 40 ημέρες νηστεία και 48 ημέρες πριν από το Πάσχα των Ορθοδόξων.

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ - 17/3 - 12:00: Με θέα τον Ευβοϊκό στον παραλιακό δρόμο θα γίνει το μεγάλο Καρναβάλι που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού. Θα γίνει παρέλαση αυτοσχέδιων αρμάτων με τη συμμετοχή συλλόγων και πλήθος καρναβαλικών ομάδων. Το Καρναβάλι Χαλκουτσίου έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια σε μία σημαντική γιορτή όπου ανταμώνει πλήθος κόσμου από όλη την Αττική, την Βοιωτία αλλά και την Εύβοια. Παραδοσιακή μουσική αλλά και ακούσματα από κάθε γωνιά του πλανήτη με πολύ κέφι, χορό και κεράσματα.

AΥΛΩΝΑΣ - 17/3 - 11:00: Στην ιστορική πλατεία Ζυγομαλά από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και θα κορυφωθούν μετά τις 17:00 το απόγευμα. Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 1ο και 2ο Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αυλώνας με την στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα ετοιμάζονται για άλλη μία επιτυχημένη γιορτή και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για χορό και ξεφάντωμα. Θα υπάρχουν ανιματέρ και Dj αλλά και πλούσια εδέσματα για τους καλεσμένους.

ΑΦΙΔΝΕΣ - 17/3 - 12:00 & 18:00: Στις Αφίδνες υπάρχει διπλό ραντεβού την Κυριακή στην γραφική πλατεία του χωριού. Στις 12:00 το μεσημέρι τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Αφιδνών, Ιπποκρατείου, Δροσοπηγής θα διοργανώσουν τις «γκόγκλιες», δηλαδή, τη παρασκευή παραδοσιακών αρβανίτικων ζυμαρικών. Το αποκριάτικο γλέντι θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 πάλι στην πλατεία του χωριού με αποκριάτικο γλέντι για μικρούς και μεγάλους και φυσικά κεράσματα και λιχουδιές.

ΜΑΛΑΚΑΣΑ - 17/3 - 18:00: Στην πανέμορφη πλατεία του χωριού μετά τις 18:00 την Κυριακή με την φροντίδα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου θα αναβιώσει και εφέτος το ιστορικό αρβανίτικο έθιμο της Βάλεζας με το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου, με παραδοσιακά χορευτικά, αναβίωση παλαιών εθίμων του τόπου και ανέκδοτες ιστορίες από τις θύμισες και τις μαρτυρίες των πιο ηλικιωμένων. Ξεχωρίζουν τα κεράσματα και τα παραδοσιακά γλυκά.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - 17/3 - 18:30: Στο πανέμορφο Μαρκόπουλο οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι («Καρυάτιδες», Άη Νικόλας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου και της Δημοτικής Αρχής) διοργανώνουν γιορτή αναβιώνοντας το έθιμο της φωτιάς με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Η ώρα προσέλευσης είναι 18:30. Θα υπάρχει κλόουν για τα παιδιά, dj και κεράσματα για τους επισκέπτες.

ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ - 17/3 - 15:30: Άλλη μία χρονιά η τοπική κοινότητα υπόσχεται συγκινήσεις. Το ραντεβού για την έναρξη της καρναβαλικής πομπής είναι στην πλατεία Ειρήνης στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού με μουσική και τραγούδι. Διασχίζοντας τα στενά σοκάκια του γραφικού χωριού οι καρναβαλιστές θα καταλήξουν στο γήπεδο μπάσκετ στη ρεματιά όπου θα υπάρχει Dj και παραδοσιακά κεράσματα.

ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ 16-18/3: Το Σάββατο 16/3 στις 19:00 στην έδρα του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού παραδοσιακό γλέντι με κάψιμο του Καρνάβαλου, γαϊτανάκι, αποκριάτικο γλέντι και την Καθαρά Δευτέρα 18/3 Κούλουμα στην έδρα του Συλλόγου με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.

ΩΡΩΠΟΣ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - 18/3 - 10:30: Στο ανακαινισμένο πάρκο «Κουρούπη» μικροί και μεγάλοι από όλο το Δήμο και την Αττική θα ανταμώσουν και εφέτος για το πέταγμα του αετού, για να γευτούν σαρακοστιανά κεράσματα και να ανταλλάξουν ευχές, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και στην παιδική χαρά.

* Στον Κάλαμο ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω πένθους για το θάνατο του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Λίτσα.

* Σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

* Βάζουμε τη φαντασία μας. Φοράμε το χαμόγελο μας. Ανοίγουμε την καρδιά μας!

* Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια